Mikrolæring i undervisning? Lær mer med mindre
Hva er egentlig mikrolæring?
Mikrolæring bryter ned informasjon i korte, håndterbare biter for å gjøre det enklere å forstå. Ved å dele opp store temaer inn i mindre bolker, vil man begrense informasjonen som elevene trenger å konsumere av gangen. Dette gjør at stoffet er enklere å forstå.
Mikrolæring inneholder ofte:
- Korte aktiviteter
- Små biter med informasjon
- Enkle læringsmål
- Variasjon
- Mobil læring
- Interaktivitet
- Fleksibilitet
Innholdet og mediet til mikrolæring kan være både video, tekst, bilder og mer - men det som er viktig er at innholdet er kortfattet.
Mikrolæring har eksistert i lang tid
Mikrolæring er ikke bare en trend. Dagens teknologi og miljø tilsier at kortfattet kunnskap stadig blir mer utbredt med tiden. I tillegg til å være en god måte å lære på, er det også morsomt og beleilig. Mikrolæring er et utrolig fleksibelt konsept som allerede blir brukt av de fleste i varierende grad, men kanskje uten at man visste at det var mikrolæring?
Konseptet er ikke nytt. Flashcards, eller «læringskort», der man har skrevet korte setninger på et kort er en enkel form for mikrolæring. Idéen bak mikrolæring er at du kan tilegne deg informasjon når du har tid – og imellom slagene.
Læring i små, engasjerende biter
Opplevelsen av å benytte seg av mikrolæring kan sammenliknes med å sjekke sosiale medier. Informasjon er som regel ikke veldig omfattende og tematikken er ikke veldig bred. Det er heller flere små biter med informasjon.
Dersom man i tillegg klarer å blande inn et spill-element, eller konkurranse-element så vil man ha en enda mer engasjerende læringsform. En uformell quiz er et godt eksempel på spillifisert kunnskapsdeling og hvordan det påvirker engasjementet for kunnskap.