Legg til rette for et godt læringsmiljø

Et godt læringsmiljø avhenger av mange faktorer som til sammen skaper en positiv atmosfære for læring og samarbeid i tillegg til å fremme utvikling og trivsel hos den enkelte elev.

Hva kjennetegner et godt læringsmiljø i skolen?

Et godt læringsmiljø kjennetegnes av trygge rammer, positive relasjoner hvor den enkelte elev føler seg verdsatt og inkludert i fellesskapet av lærere og medelever. Undervisningen er tilpasset elevenes behov og forutsetninger og foregår i et miljø som fremmer motivasjon og mestring. 

Læringsmiljø er nøkkelen til elevenes suksess og trivsel på skolen. Det omfatter alle faktorer som påvirker læring, fra fysiske omgivelser og innklima, til sosiale relasjoner og pedagogiske metoder. I sum vil et godt læringsmiljø fremme motivasjon, engasjement og akademisk fremgang.

Fysisk aktivt læringsmiljø

Det fysiske læringsmiljøet påvirker elevenes trivsel, konsentrasjon og læring. Utformingen av læringsrom og tilrettelegging for fysisk aktivitet spiller en viktig rolle i skolehverdagen. 

Fysisk aktiv læring fremmer elevenes helse og kognitive funksjoner. Du kan integrere bevegelse i undervisningen gjennom aktivitetspauser eller læringsspill. Dette kan styrke elevenes engasjement og forbedre konsentrasjonen. Dessuten bidrar fysisk aktivitet til å bedre hukommelsen og redusere stress. 

Friminuttene og gymtimene er så klart viktige, men ved å bruke læringsspill som inkluderer fysisk aktivitet utendørs, kan elevene lære mens de er i farta. 

Aktiv spillbasert læring med Wittario

Lærespill kan tilpasses dem du skal undervise, både nivå og tempo. Wittario er en plattform for aktiv spillbasert læring. Vi har løsninger for elever i alle aldre. Våre spill kan brukes i de fleste fag. Du kan benytte ferdige spill fra vårt store bibliotek, eller lage oppgaver og spill selv. Ta kontakt i dag og prøv et læringsspill helt gratis

Inkluderende og aktivt læringsmiljø

Et inkluderende og aktivt læringsmiljø fremmer engasjement og deltakelse for alle elever. Det legger til rette for samarbeid, kreativitet og personlig vekst:

  • Bruk varierte undervisningsmetoder for å imøtekomme ulike læringsstiler. Tilpass oppgaver og aktiviteter slik at alle elever kan delta på sitt nivå.
  • Oppfordre til gruppearbeid og prosjekter som fremmer samarbeid mellom elever med ulike bakgrunner og ferdigheter. Dette bidrar til økt forståelse og respekt for mangfold.
  • Implementer teknologi som støtter individuell tilpasning og gir muligheter for elever med spesielle behov. Digitale verktøy kan også fremme inkludering gjennom felles plattformer og ressurser.
  • Skap trygge rom for diskusjon og meningsutveksling. Oppmuntre elevene til å dele sine perspektiver og erfaringer og aktivt lytte til hverandre.

Fordelene ved aktiv læring

Aktiv læring øker elevenes engasjement og motivasjon og er et pluss for læringsmiljøet. De husker stoffet bedre og kan anvende kunnskapen i praksis. Aktiv læring kan være flere ting: Problembasert læring, caseoppgaver, praktiske øvelser og eksperimenter, gruppeprosjekt osv. 

Et godt verktøy for aktiv læring, er digitale læringsspill, noe som blir stadig mer populært i undervisningene. Disse spillene kombinerer underholdning med læring, noe som gjør dem engasjerende for deg som elev.

Digitale læringsspill i kombinasjon med fysisk aktivitet, kan bidra til et positivt læringsmiljø. Ved å ta elevene ut av klasserommet og heller lære ute i naturen, får ofte kreativiteten nye vilkår. Det blir lettere å samhandle og kunnskapen absorberes på en bedre måte. 

Bidragsytere og forfattere

No items found.