Historien i Enebakkdalen

5. og 8.trinn på Kirkebygden skole var hedersgjester da Enebakk historielag lanserte spillet "Historien i Enebakkdalen", som presenterer lokalhistorien digitalt.

Visste du at kirken brukte et hull i veggen som postkasse? Eller at halve Enebakk tidligere lå under vann?

Da åttendeklassingene Malin Høiland, Henny Braathen Munch og Synne Marie Bjerke-Hansen kom gående langs Ignaveien, fra Børter E-verk og på vei gjennom skogen til husmannsplassen Engerholm, var det med ny lærdom om Enebakk-historien.

– Ja, vi ble overrasket over at halve Flateby var havbunn før. Nesten hele Enebakk var under vann, forteller de.

Leder i Romerike historielag Tom Ola Halvorsen og leder i Enebakk historielag Marit Busengdal under åpningen. - På turen vår er det overraskelser hele veien, synes jeg, sa Marit.
Et kjempeskritt– Vi lærte historien fra bøkene, men det tror vi dere elever i dag egentlig synes er drittkjedelig. Derfor har vi i historielaget tatt et kjempeskritt. Vi har gått over i den digitale verden; der har dere vært helt siden dere ble født, sa leder i Enebakk historielag, Marit Busengdal.
Dette var en festdag for historielaget. Det er Gro Grinde som har vært pådriver for å få dette lokalt i Enebakk, og hedersgjestene, altså elevene, ble godt ivaretatt.
Historien er jo i trykt materiell, altså i bøkene, men de unge er mye mer over i den digitale verden, sa Gro.
Det er veldig flott å se dette eksempelet på frivilligheten i Enebakk, som legger til rette for alle. Vi har et folkehelseperspektiv i dette også. Alt som det legges til rette for ute er bra. Dette er jo noe av det samme som Stolpejakten, sa Olav Gjesdahl Weng.
Det er kjempefint at historielaget har gått i bresjen for dette. Vi har en spennende lokalhistorie som kan synliggjøres bedre. Dette gir også lærerne gode muligheter til å vise fram lokalhistorien, sa Olav Gjesdahl Weng, kommunalsjef kultur, oppvekst og skole i kommunen.
Hva tenker du man kan oppdage på turen her?
Det er en veldig spennende historie langs hele Igna og rundt E-verket.

Bidragsytere og forfattere

No items found.